Tsjongejonge, wat was het gezellig druk in De Kloek op woensdagmiddag 15 mei! Zo’n vijftig mensen waren er afgekomen op het evenement Vitaliteit 2.0, dat wij van de KBO samen met de Dorpscoöperatie hadden georganiseerd voor vijftigplussers die werk wilden maken van een blijvend gezond en actief leven. Ze werden daarbij geholpen door zorgprofessionals van TanteLouise, Thuiszorg West-Brabant en opticien Van der Ham. De Kruisvereniging West-Brabant reed zelfs de Kruismobiel de grote zaal in, een tuktuk propvol handige hulpmiddelen.

Onze opzet slaagde! De combinatie van testen en informeren bleek wéér uitstekend te werken, zelfs voor Stakke en Stieneke, die zich óók onder de deelnemers bevonden. Kennelijk kon het illustere duo wel een shot vitaliteit gebruiken, wat gezien hun volle agenda niet verwonderlijk is. Onze eigen wethouder Lars van der Beek was eveneens van de partij en zag hoe goed vrijwilligers en professionals samenwerkten. Het was één groot feest! Wij van de organisatie waren bijkans ‘dronken’ van het succes.

Die ‘benevelde’ staat hield bij mij nog enkele dagen aan, tot op zaterdag de telefoon rinkelde: Wil de Jong, eindredacteur van het Infoblad, of er geen KBO-berichten voor het blad van juni kwamen? Oeps! Vergeten! Gelukkig had ik nog enkele pinksterdagen speling om, wellicht met hulp van de H. Geest, alsnog de KBO-nieuwtjes op een rijtje te zetten. Ook dat is gelukt, hier komen ze…

Bingo, woensdag 5 juni Er staat ook deze maand immers weer het nodige op het programma, met om te beginnen op woensdag 5 juni de maandelijkse Bingomiddag in De Kloek. Dan zijn leden én niet-leden van twee tot vijf weer van harte welkom voor gezellig vertier, waarbij bovendien leuke prijzen zijn te winnen. Broeder Nico, Anny van Hoof en hun team doen er weer hun best voor. En door mee te doen, ondersteunt u de activiteiten van KBO-Huijbergen, een echt win-win-situatie!

Dagbusreis, woensdag 26 juni Na de zeer geslaagde Dagbusreis naar Oirschot in juni 2023 en de ‘excursie dichtbij’ van 17 april jl. naar de Santspuy valt er op 26 juni a.s. alweer te genieten van een aantrekkelijk KBO-tripje. Doel van de reis is het pittoreske Zeeuwse stadje Veere, waar een gevarieerd programma wacht, met als hoogtepunt een rondvaart over het Veerse meer, met lunch aan boord. Er is natuurlijk óók ruim gelegenheid voor flaneren langs de kaden en straatjes van het schilderachtige plaatsje waar van alles te zien en te beleven valt, eventueel op een van de vele terrasjes.  Voor het driegangendiner gaan we naar Family Land in Hoogerheide.

U ziet: onze KBO-Huijbergen is nog lang niet uitgeorganiseerd. Wordt het geen tijd om u aan te sluiten bij zo’n bloeiende club? Die mogelijkheid bestaat voor elke vijftigplusser. Joop de Krom vertelt u er graag meer over: 06 38 22 10 99 óf joopdekrom@ziggo.nl. U kunt óók uw licht opsteken op onze website; www.kbo-huijbergen.nl. Wie zich nu aanmeldt, kan mee naar Veere! Van harte aanbevolen!