In februari gonst het in ons mooie dorp weer van de carnavalsactiviteiten. Heerlijk! Dat wordt genieten! Intussen zit onze KBO evenmin stil. In januari hebben onze leden ons jaarprogramma voor 2024 in de bus gekregen en dat ziet er – wij zeggen het met gepaste trots – weer luisterrijk uit. Wat betekent dat voor de maand februari?

Wekelijkse ‘beweegclubs’ en koor

 • dinsdagmorgen -lijndansen, o.l.v. Marijke van den Broek
  (De Kloek, van 10.15 tot 11.30 uur, contactpersoon mevr. Anny van Tilburg, tel. 06 51 25 62 11)
  Vanaf 7 maart op dinsdagmorgen!
 • dinsdagmiddag -bowling: Lucky Strike
  (Familyland, van 13.45 tot 15.00 uur, contactpersonen mevr. Anny van Hoof, tel. 06 34 23 52 86, en mevr. Anneke Boksman, tel. 06 25 12 57 18)
 • woensdagmorgen –Beter bewegen voor ouderen, o.l.v. Mireille Bogers
  (De Kloek, van 9.30 tot 10.30 uur, contactpersoon a.i. Nico Boere, tel. 0164-64 26 50)
 • vrijdagavond -amusementskoor Toontje hoger, Toontje lager (tweewekelijks in De Kloek, van 19.00 tot 20.15 uur, contactpersoon mevr. Ineke Jeuken, tel. 0164-64 30 01)

In maart komt daar ook nog eens onze fietsclub Heen en Terug bij, voor wekelijkse tochten op de donderdagmiddag. Maak eens een proefrit en ervaar de plezierige én gezonde sfeer! Jan Kerremans geeft graag inlichtingen: 0164-64 26 21.

Bingomiddag

Op woensdag 7 februari is het weer bingotijd. Van twee tot vijf ’s middags roept Broeder Nico in De Kloek weer de getallen om en zijn er dus weer aantrekkelijke prijzen te winnen. Daar staan Anny van Hoof en haar team garant voor. Iedereen is welkom, lid of geen lid.

Belastinginvulhulp en meer…

Binnenkort valt de blauwe envelop van de Belastingdienst weer op de mat voor de aangifte over 2023. Zoals elk jaar is ons bestuurslid Anneke Boksman vanaf 1 maart weer actief als belastinginvulhulp. In het Infoblad van maart komen wij hierop terug met alle mogelijke informatie voor degenen die van deze service gebruik willen maken. Overigens helpt Anneke óók bij de aanvraag van zorg- en huurtoeslagen.

En verder…

zijn de leden van KBO-Huijbergen automatisch óók lid van onze koepelvereniging, KBO-Brabant. Dat is met zo’n 120.000 leden een van de grootste verenigingen van Nederland en dus een belangrijke factor als de belangen van haar leden in het geding zijn. Zorg, wonen, welzijn, inkomen zijn enkele terreinen waarop KBO-Brabant actief is. De leden van de Afdelingen worden daar maandelijks over geïnformeerd in het prettig leesbare, boeiende ledenmagazine Ons, dat in een oplage van 190.000 exemplaren binnen en buiten Brabant goed gelezen wordt.

De activiteiten van KBO-Brabant raken echter ook niet-leden. Zo zijn de onafhankelijke cliënt-ondersteuners die in de gemeente Woensdrecht actief zijn, opgeleid door KBO-Brabant! En als KBO-Huijbergen een bijeenkomst op poten zet voor het hele dorp, kan zij terugvallen op deskundige ondersteuning door mensen van KBO-Brabant. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de organisatie van de grote Vitaliteitsdag, die vorig jaar mei in De Kloek heeft plaatsgevonden. Daarbij hebben KBO en Dorpscoöperatie Huijbergen  overigens prima samengewerkt! Intussen praten we alweer over de gezamenlijke organisatie van een dergelijk evenement in mei van dit jaar. Houd de komende Infobladen dus maar goed in de gaten en denk in de tussentijd eens over een lidmaatschap van onze actieve en gezellige club. Joop de Krom vertelt u er graag van alles over: 0164-65 38 06. Of neem eens een kijkje op www.kbo-huijbergen.nl.