(december 2020)

Corona maakt vindingrijk! Zonder publiek op de kade was de landelijke intocht van Sinterklaas in Zwalk een verrassend feestelijk evenement voor jong én oud Nederland. We hebben ervan genoten! Ook in ons mooie dorp waren trouwens handlangers van de Goedheiligman actief en bezorgden schoencadeautjes bij onze kleintjes. Het zegt heel veel over de saamhorigheid van Huijbergen dat jaar in, jaar uit een groep dorpsgenoten zich daarvoor inzet. Hulde!

 

Intussen houden anderen de alleenstaande bejaarden in het oog en leveren geregeld fraaie, zelfgemaakte kaarten bij hen af. De boodschap is duidelijk: we moeten dan wel afstand houden, maar we denken toch aan elkaar! Ook die activiteit verdient een groot compliment!

 

Onder ‘normale’ omstandigheden zou de KBO nu toeleven naar de traditionele Advents-Kerstviering, jaarlijks een drukbezochte, sfeervolle én gezellige bijeenkomst. Helaas, daarvan kan dit jaar geen sprake zijn. We moeten ons aanpassen. Dat betekent om te beginnen dat onze fraaie kerst- en nieuwjaarskaart dit jaar niet meekomt met het ledenmagazine Ons, maar deel uitmaakt van een latere, aparte zending. Zo willen we in de donkere dagen voor Kerstmis beklemtonen dat we ondanks alle twijfel zeker mogen zijn van de terugkeer van het licht. Het wordt eens weer lente, er komt een nieuw begin! En dus is het KBO-bestuur volop bezig met een mooi programma voor 2021, want wij houden hoop!

 

Dat wensen wij u graag óók toe, evenals mooie feestdagen in december en een optimaal 2021. Oudoe!