De voorbije maanden waren wat KBO-Huijbergen betreft goedgevuld met evenementen. Eerst vierden we op 18 mei in De Kloek ons zeventigjarig jubileum. Dat is een daverend feest geworden, niet het minst dankzij een geweldig optreden van verteller-zanger én ambassadeur van de Brabantse streektalen Cor Swanenberg, bijgestaan door meester-accordeonist Henk Verhagen. Voor wie wil na- of meegenieten: er staat een videofilm over het feest op YouTube, ook simpel te vinden via onze website, www.kbo-huijbergen.nl. Daarop staat trouwens nog veel meer beeldmateriaal over onze activiteiten en evenementen, zoals onze excursies en busreizen.

Wat die busreisen betreft: op 22 juni was het weer tijd voor de traditionele eendaagse trip. Die voerde ons deze keer naar het rivierenlandschap op de grens van Holland, Gelderland en Brabant. De goedgevulde bus bracht ons om te beginnen naar Sleeuwijk aan de Merwede. Daar scheepten we in voor een boottocht van drie uur naar het schilderachtige vestingstadje Heusden aan de Maas. Aan boord genoten wij van koffie/thee met warm appelgebak én van een smakelijke lunch. Van Heusden bracht de bus ons vervolgens naar het bruisende hart van Den Bosch, waar we konden genieten van alles wat de Parade en omgeving aan fraais en gezelligs bieden. Tenslotte wachtte ons in restaurant De Gouden Leeuw te Terheijden een heerlijk driegangendiner.

Tussen de bedrijven door verzorgde onze vereniging samen met Co-op Heijboer een extra bingomiddag op zaterdag 4 juni en gingen we op uitnodiging van de Huijbergse Zonnebloem met de MuseumPlusBus naar Museum Kröller-Müller in Otterloo. Dat was ook een heerlijke dag uit, dankzij een samenwerking die naar meer smaakt.

Bingomiddag, 13 juli

We vorderen alweer aardig in de richting van de vakantieperiode, maar eerst staat er nog een bingomiddag op het program. Die was gepland voor 10 augustus, maar is verplaatst naar woensdagmiddag 13 juli. Van twee tot vijf staan Anny van Hoof en haar team garant voor een middag spelplezier  met kans op mooie prijzen. Bent u er nog nooit bij geweest? Ga dan eens kijken! Wie er een keer geweest is, komt gegarandeerd terug!

En daarna…

Op 31 augustus is de aftrap van de tweede jaarhelft van ons programma met het Verwen-uitje voor onze minder mobiele leden. Tot die tijd houden we vakantie. We hopen op mooi weer en veel ontspanning en wensen dat ook onze dorpsgenoten toe, zij die eropuit trekken én zij die thuisblijven. Hier in Huijbergen is het immers óók prachtig!