‘Speelse lezing’: Zoete Koek

Datum: 21 september 2022
Start om: 14:00
Eindigt om: 16:30
Locatie: De Kloek, Prior Borrekensstraat, Huijbergen Google maps
Contactpersoon: Joop de Krom, secretaris

Zoete Koek na Vorst aan Tafel

Via de toneelschool belandde Jos Thomasse in de journalistiek. In dat werk kwam hij met grote regelmaat amusante feiten en anekdotes tegen over eten, het ontstaan van eetgewoonten en gerechten, gebruiken door de eeuwen heen. Wetenswaardigheden die je in geschiedenislessen niet leert, maar die nu juist een leuke kijk op ons verleden kunnen geven. Ze werden verzameld en op een goede dag werd alles wat betrekking had op eten en koningshuizen bewerkt voor het toneel in het programma ‘Vorst aan Tafel’.

Na afloop van de voorstelling volgde steevast de vraag: heeft u nog een programma? Zo ontstond Zoete Koek, een programma over taal, spreekwoorden en gezegden.

"Zoete Koek" lijkt te starten als een lezing maar blijkt een hilarische conference, waarin het publiek een belangrijke rol speelt.: een solo-cabaret-programma dat garant staat voor een avond of middag onbekommerd plezier. Beschaafd, het zou niet anders kunnen, onze taal moet je respecteren. Vol onverwachte ontwikkelingen, want spreekwoorden en gezegden hebben soms een verrassende herkomst maar leiden evengoed tot komische misverstanden. Verder leerzaam en ook nog gezond: hersengymnastiek houdt het brein lenig.