24 november 2023

Drukke week

Halverwege november kende KBO-Huijbergen een drukke week: op dinsdag 14 november bezochten we met de MuseumPlusBus het Zeeuws Museum in Middelburg, een dag later stond de ‘Huijbergse Filmmiddag’ in De Kloek op het programma.

Voor de excursie naar het Zeeuws Museum bestond na de aankondiging al meteen veel belangstelling. De bus was dan ook in een mum van tijd volgeboekt. Er moest zelfs een wachtlijst worden aangelegd. Uiteindelijk kon gelukkig iedereen van de wachtlijst een plaatsje in de bus krijgen en waren er, door ziekmeldingen, zelfs enkele lege plekken. De 39 deelnemers die ten slotte meegingen, hebben een prima dag beleefd. Om te beginnen bleef tijdens de heenreis  regen uit; er scheen zelfs een flauw zonnetje. We konden dan ook droog naar het museum in de Abdij van Middelburg wandelen.

Eenmaal binnen genoten we eerst van een kopje koffie of thee met koek, waarna het even wachten was op onze drie gidsen.

Die gidsen verzorgden een uitstekende inleiding. Daarna was er lunch – lekker én voldoende – en tijd voor zelfstandig rondkijken. Ieder had het prima naar de zin en daar kwam geen verandering in, ondanks de nu wel neerplenzende regen en een haperende busdeur. Er kwam uiteindelijk een nieuwe bus voorrijden en drie bracht ons door de hoosbuien heen vlot terug naar Huijbergen. Om vijf uur stonden we weer, tevreden en wel na een prima daagje uit, voor De Kloek.

De volgende dag waren we daar weer, nu voor de Filmmiddag, met films uit eigen doos over de excursie naar het Bevrijdingsmuseum in april, de Vitaliteitsdag in mei en de Dagbusreis naar Oirschot in juni. Verder vertoonden we een mooie reportage van John Kil over de laatste Dienst in onze parochiekerk en een fraaie film van Brabants Landschap over natuurbeheer in onze provincie. Ook deze KBO-activiteit trok veel belangstelling: niet minder dan 45 bezoekers waren present in de grote zaal van De Kloek. Dit bewijst dat onze Filmmiddag langzamerhand een vast gegeven op de kalender is geworden voor veel Huijbergenaren.