21 december 2020

Kerstsurprise bij KBO-Huijbergen

Op woensdag 9 december jl. zou in het Huijbergse dorpshuis De Kloek de traditionele Advents-Kerstviering van KBO-Huijbergen plaatsvinden. Dat is ieder jaar weer een drukbezocht, sfeervol evenement, met volop ruimte voor bezinning, ontspanning en, niet te vergeten, gezellig sociaal contact. Maar helaas, dit keer gooide de corona-epidemie roet in het eten.

Om toch, juist in deze donkere dagen, het contact met de KBO-leden en het saamhorigheidsgevoel zoveel mogelijk te bewaren, besloot het bestuur van de Huijbergse KBO alle leden te bezoeken om een kerstattentie bij hen te bezorgen. Een werkgroepje, bestaande uit Anny van Hoof, Anneke Boksman en Hennie de Krom, zorgde voor feestelijke pakketjes, met daarin een fraaie kerstloper, een set dinerkaarsen én een speciaal voor deze gelegenheid door een graficus ontworpen kerst-nieuwjaarskaart. De bemoedigende kerstboodschap van KBO-voorzitter Nico Boere in de kaart beklemtoonde de symboliek van een en ander.

Op 9 december was het zover: de dames, bijgestaan door hun partners, togen op pad om de kerstpakketjes af te leveren. ‘Wat leuk! Ik leg de loper meteen op tafel; dan kan ik telkens als ik ernaar kijk aan de mensen van de KBO denken!’ was een van de vele hartverwarmende reacties die zij mochten incasseren. De inzet van de werkgroep was duidelijk niet vergeefs geweest: ook in 2020 kan de KBO-kerstviering als een memorabele gebeurtenis de boeken in, en dat ondanks de corona-misère!

Hennie de Krom bezorgt de kerstsurprise bij Liza en Jos Leenaerts